Portfolio

Författare och böcker som jag arbetat med
 – ett urval

Du var absolut helt oumbärlig för slutresultatet av den publicerade romanen, och jag är så glad och tacksam att jag hittade just dig och inte nån annan dussinlektör/redaktör. 
Zebror och dödliga
– D S Stavenow
Helena är grym! Kan varmt rekommendera henne som lektör.Maskinen
– Leone Milton
Stort tack för strålande feedback. Har tagit hjälp av några externa redaktörer/lektörer tidigare och din feedback var helt klart den bästa.

 – Författare som gett ut flera titlar på några av Sveriges största förlag

Det första som slår mig är en enorm tacksamhet! Tack så mycket för ditt arbete! Du har gett mig precis det där som jag behöver! Suget att ta mig an manuset är tillbaka och du har hjälpt mig att se allt det där som jag blivit blind för. Framför allt har du hjälpt mig att få ordning på tankarna kring perspektiv och vad det egentligen är som jag vill berätta. Jag ler åt alla de saker som jag missat, saker som jag ständigt skriver till mina egna kunder men som i den egna texten är så svårt att se. Du var verkligen den lektör jag behövde och jag är så glad att du hjälpt mig.
Jorden skälver, marken gungar
– Erica Eklund
Nu skulle jag aldrig drömma om att skriva utan en lektör igen. Skriver man mot en ”vanlig” första läsare som inte är lektör får man ett perspektiv in i historien, och därmed ett utlåtande som färgas av personens egna lekmannamässiga preferenser. Med en professionell läsare får man flera tusen läsare på en gång, känns det som, och ett utlåtande som är sprunget ur insikter om genre, stil, struktur m.m. Och man får det samtidigt som man skapar! Det är fantastiskt!


Underground
– Jon Nordgren
Återigen, tack för lektörsutlåtandet. Jag är väldigt nöjd! Helt otroligt vilket jobb du har gjort! Jag är mycket imponerad. Jag är nu helt övertygad om att jag har haft enorm tur som har råkat ramla över dig på min väg framåt med min roman! Jag känner också att du vill hjälpa mig förädla, inte förändra. Göra det som finns ännu bättre. Det uppskattar jag verkligen. Det här var precis det jag behövde!

– Författare som skriver under pseudonym


Jag är tacksam för de råd och den hjälp du bistod med under arbetet med mitt manus. Idag finns boken att köpa, en dag jag sett fram emot länge. Det gick så bra att jag nu har fått kontrakt på uppföljaren!

Rosbergs bokhandel
– Anna Gustafsson
Jag är mycket nöjd med dina kommentarer. Du har fått mig att se på texten på ett sätt som jag aldrig själv skulle kunna hitta fram till. Som om jag kom upp på en okänd topp och fick en annan utblick över landskapet.

Postsextioåtta
– Bo Fridén
Än en gång tack!!! Dina utlåtanden är fulländade! Och du prickar in allt som jag själv ”känner på mig”. Dessutom får du mig att se nya saker som jag aldrig hade tänkt på. Dina tips på hur texten kan utvecklas är också oerhört värdefulla.
Oväsen i Älvdalen
 – Annika Andebark

Hej författare!

Vill du att din bok som jag har arbetat med ska synas här?
Sök